20-02-12

The Way of Zen

Net geen jaar geleden was hier de laatste posting, niet dat ik van het pad der Verlichting ben afgedwaald, maar eerder door omstandigheden niet meer heb gepost. 2011 een jaar om te vergeten of misschien net niet.  Sterfelijkheid en dood, ongeval en pech zijn de vaste gegevens geweest, maar ik heb het gevoel dat men er steeds sterker uitkomt zoals Nietzsche wel eens ponneerde. 

Naast mij ligt een belangrijk boekje van Frederick Franck (1909-2006), "Zen zien, Zen tekenen" of hoe tekenen kan leiden tot dieper inzicht en Verlichting, tekenen volgens Franck is dieper in het onderwerp doordringen, het onderwerp worden. Tekenen van de essentie, geen academische trucjes om het "mooier" te maken, nee, de diepste ziel beroeren van een bloem of een vlieg. De geest leegmaken, geen schets, geen kunst, alleen zijn en essentie ... mededogen en tekenen, alles in één actie. F. Franck een chirurg, later kunstenaar, die werkte samen met Albert Schweitzer, was vooral tekenaar en beeldhouwer, een mooi mens. (referte naar Frederick Franck; )

Ook het boekje "The way of Zen" van Allan Watts is uitstekende literatuur, een korte maar duidelijke intro in het Zen van het Westen. Hieronder vindt U de link naar de P2P download van het werkje (U dient een P2P programma te downloaden, zoals Vuze voor windows en voor Linux is het beste programma "Transmission", te downloaden via de Ubuntu webshop (gratis). 


5632571568_9b2a2153fc.jpg

13:56 Gepost door Erwin GAJ. Blondé in alg. wijsheid, Boeken, meditatie, spiritueel, Zen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.