29-08-10

Welkom, Welcome ...

Welkom op mijn ZEN blog ! Dit blog gaat voornamelijk over de praktische kant van ZEN. Het gaat voornamelijk over het oplossen van dagelijkse problemen, psychologische angsten, existentiële vragen, dagelijks overleven. Het gaat over declutteringmaw rommel opruimen, zowel materiële als psychische rommel, spirituele rommel, dit is het laatste blog dat u moet lezen als u geluk zoekt of te Eudaimonia, de term voor geluk van Aristoteles. Laat u niet afschrikken door mijn terminologie, ik verklaar alles en vragen staat u vrij. Vooral als u enigzins kan: reageer op alles en niets hier. Aan Zen is alles ernstig te nemen en niets ernstig te nemen. Zen is Zen, niets meer of niets minder, of toch .... SMILE !

Ik begin dus waar de gebruiksaanwijzing eindigd... en zet even mijn motieven uiteen: Waarom een blog schrijven over Zen en al zijn praktische toepassingen ? Laat me even uitleggen, ... in 2003 in oktober startte ik op skynetblogs een blog 'de therapeut' en later 'het filosofisch dagboekje' & 'Antwerpendoor de lens anders gezien'. Die eerste was een poging om mensen te helpen op afstand die het moeilijk vonden om vragen te stellen rondom psychologie en mentale gezondheidszorg. Dit was ten dele succesvol en is één van de redenen waarom ik de boel heb gestopt, te weinig tijd voor te veel vragen. De tweede blog was er om mijn frustraties kenbaar te maken over alles en niets, mijn ervaringen met de filosofie en filosofen. De laatste blog was eveneens gestart als frustratieplaatsje tegenover de stad waar ik woon & waar ik een zeer dubieuze levenshouding tegenover koester, maar voornamelijk een platform voor mooie beelden, kinderen van mijn passie; de fotografie.

Waar ik niet ga over praten is allerlei religieuze zaken, termen uit het Boedhisme, stromingen en richtingen.

Waar ik wél over ga praten is praktijk, het dagelijkse leven, leven en dood, verlichting, rommel, véél rommel, het opruimen van rommel, meditatie en aandacht; mindfulness, het spirituele. Over hedendaagse zieners zoals Eckhart Tolle, Barry Long, Hanhn T.N., Ken Wilber, CG Jung, ..... alsook over de Boeddha, zijn opvolgers en alerlei zenverhalen. Mystiek en meditatie overstijgen alle religie, zelfs als ze er deel van uitmaken.

Maar ook gaat het over : hoe je huis reinigen met aandacht voor jezelf, de natuur en voornamelijk de eenvoud, hoe rommel opruimen een essentie is voor een beter leven. Hoe rommel op de grond vaak een aanwijzing is van een psychisch probleem en depressie. Hoe boeken op het W.C. er vaak op wijzen dat iemand zijn lichaam moet 'op-ruimen ', maw de darm aanpakken ... enz ... enz ....

adayinthefields.jpg

00:18 Gepost door Erwin GAJ. Blondé | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.